Helsinki

HIFK tasoitti voitot

HC West talttui Urheilutalolla maalein 28 – 25 (17-10).

HIFK heitti luun kurkkuun niille epäilijöille, jotka olivat veikanneet HC Westin 3-0 voittajaksi  tästä puolivälieräsarjasta.

Vierasjoukkue tuli otteluun terävämpänä ja karkasi nopeasti muutaman maalin karkumatkalle. Vierastyöläiden, Sergei Glincan ja Andre Orelin maaleilla HIFK nousi kuitenkin pian tasoihin ja ohi. Peli aaltoili ja johdossa käytiin vuorovedoin.

Käänteentekeväksi muodostui Sami Silfverin ottama punainen kortti parinkymmenen peliminuutin jälkeen. HIFK venytti johtoaan kolmesta maalista seitsemän maalin taukojohdoksi.

– Eilisestä pelistä jäi sopivasti hampaankoloon että saimme latauksen huippuun tälle päivälle. Joukkueen tahto voittaa oli hienolla tasolla. Tiistain pelistä odotan edelleen samanlaista taistoa, paitsi että matsit taitaa mennä jatkossa vielä tiukemmiksi, HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund sanoi.

HC West oli toisella puoliajalla parhaimmillaan kahden maalin päässä, mutta lähemmäksi hallitseva mestari ei päässyt. Ottelun sankareita löytyi HIFK:n riveistä kaksi. Tiistaina pahasti  loukkaantunut Andrei Orel sekä nuori maalivahti Freddy Wickström. Orel sai pahan puujalan Kauniaisissa ja kaikkien tietojen mukaan hänen ei pitänyt pelata keskiviikkoillan ottelussa. HIFK:n fysio Kari Ruusunen teki varmasti kovan päivätyön, jotta Orel saatiin kentälle ja se kannatti. HC Westin päävalmentaja Mikael Källman antoi myös tunnustusta Orelille.

– Tänään IFK:lla oli esimerkillinen taistelija kentällä, kun Andre Orel herätti joukkueen taisteluhengen pelaten pahalta näyttäneen loukkaantumisen jälkeen. Meidän pelissä riitti kyllä yritystä ja halua, mutta pää ei ollut riittävästi mukana tilanteissa. Seuraavaan matsiin tiistaille odotan omalta joukkueelta parempaa fokusta omien asioiden tekemiseen, Mikael Källman mietti.

HIFK-veskari Freddy Wikström oli raadin mielestä ottelun vakuuttavin pelaaja. Karjaalla käsipallokasvatuksensa saanut 18-vuotias maalivahti pelaa ensimmäisiä pudotuspelejään.

– Peli alkoi hyvin ja saimme tänäänkin hyvän fiiliksen matsiin. Omassa päässä puolustaminen oli vielä parempaa kuin ensimmäisessä pelissä, maalivahdilla oli mukava matsi kaikkien auttaessa töiden tekemisessä.

Sarja jatkuu tiistaina Kauniaisissa.

Maalintekijät 

Freddy Wickström Pelipaikka: MV Ikä: 18 Pituus: 180 cm Paino: 70 kg SM-Kaudet: 1 Aik. seurat: BK-46

Freddy Wickström
Pelipaikka: MV
Ikä: 18
Pituus: 180 cm
Paino: 70 kg
SM-Kaudet: 1
Aik. seurat: BK-46

HIFK: Sergei Glinca 8, Andre Orel 7, Thomas Åkermarck 5, Christoffer Eneberg 2, Tom Lindström 2, Antti Koskela 2, Stefan Mattsson 1, Oskar Köhler 1.
HC West: Anders Genberg 9, Richard Sundberg 4, Sam Kihlstedt 3, Olle Stenius 3, Miro Koljonen 3, Joona Raerinne 2, Jani Tuominen 1.
LähiTapiola Tähdet
*** Freddy Wikström, HIFK
** Anders Genberg, HC West
* Andre Orel, HIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk