Helsinki

Dicken marssi finaaleihin

Kolmas välierä ratkesi vasta toisella jaksolla, loppunumerot kirjattiin 22-16 (9-8).

Dicken eteni puhtaalla pelillä SM-Liigan loppuotteluihin. Tällä kertaa vierailijat taistelivat kynsin hampain ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta toisella puoliajalla. Jälkimmäistä jaksoa oli pelattu nelisen minuuttia ja West johti peliä lukemin 10-12, kun Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström käytti aikalisän ja psyykkasi pelaajiinsa taistelutahtoa. Hengähdystaukoa seuranneen reilun kymmenminuuttisen Dicken vei maalein 6-0 ja ratkaisi pelin.

– Oli todella taistelu-tahtoinen peli koko joukkueelta, aloitettiin ottelua ihan hyvin mutta ei saatu sitä samaa johtoa kuin edellisessä otteluissa. Uskottiin meidän peliin, jatkettiin puolustamista ja pelattiin ottelu loppuun. West tuli kovaa toisessa erässä ja meidän piti herätellä joukkuetta, että onnistuttiin ottamaan voitto kotiin, Lindström kertoi.

Koko ottelusarjassa nähtiin harvinaisen vähämaalisia vääntöjä, sama tahti jatkui lauantaina. Mikael Mäkelä oli kotijoukkueen maalilla varsin vakuuttava.

– Hyvä peli meiltä ei päästy samoihin peliin mukaan kuin edellisessä välierissä, mutta kuitenkin saatiin se johto siihen ja onnistuttiin pitämään se loppuun asti. Hyvällä joukkuepelillä ja puolustuksella päästiin repimään se ero ja voitettiin, pelin parhaana palkittu veräjänvartija kertasi.

Mikael Källman myönsi vastustajan paremmuuden.

– Tänään tehtiin tästä taistelu ainakin, kahdessa ensimmäisessä ottelussa Dicken pääsi heti ottelun käynnistyttyä repimään eroa ja ratkaisi varhaisessa vaiheessa. Dicken on liian hyvä joukkue, jotta heidät saisi päästää karkumatkalle ottelun alussa. Dicken meni oikeutetusti jatkoon ja olisi ollut ihme jos me olisimme menneet jatkoon. Meillä on vasta yhdeksän kuukautta takana uudesta projektista ja heidän pitääkin olla meitä parempia. Että he olivat niin selvästi parempia kahdessa ensimmäisessä ottelussa, johtui meidän huonosta panostuksesta, mutta suunnilleen näin kaksi ensimmäistäkin ottelua olisi pitänyt mennä kuten tänään.

 

Maalintekijät 

Mikael Mäkelä oli kolmannen välierän vakuuttavin pelaaja.

Mikael Mäkelä oli kolmannen välierän vakuuttavin pelaaja.

Dicken: Joona Hertola 6, Benny Broman 5, Joacim Broman 4, Anton Remy 3, Max Knuts 2, Timmy Thor 1, Casimir Stierncreutz 1.

HC West: Jani Tuominen 3, Sami Silfver 3, Joona Raerinne 3, Miro Koljonen 3, Sam Kihlstedt 1, Axel Carlander 1, Richard Sundberg 1, Olle Stenius 1.

 

LähiTapiola Tähdet

*** Mikael Mäkelä, Dicken

** Joona Hertola, Dicken

* Albert Georgs, HC West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk