Riihimäki

Cocks ratkaisi loppuminuuteilla ensimmäisen finaalin

Riihimäellä päädyttiin tulokseen 28-24 (17-13).

Kokemus tiukoista paikoista näkyi tulostaululla, kun Cocks käänsi väkisin pelin edukseen viimeisen viiden minuutin aikana. Tuona aikana kotijoukkue iski neljä osumaa, Dickenin pyöriessä nollatehoilla.

Kevään SM-finaalit alkoivat kummankin joukkueen hermoillessa alkuminuuteilla. Molemmissa kenttäpäädyissä päädyttiin usein heikkoihin ratkaisuihin ja helppoja pallonmenetyksiä tuli puolin ja toisin.

Dickenin puolustuspelaaminen oli koko avausjakson vaisua. Vuoroin kotijoukkueen Teemu Tamminen, Kristian Jansson ja Gheorge Safronii pääsivät lähietäisyydeltä ja täysin estelemättä painamaan palloa verkkoon. Vastaavasti Dickenin asemapeli hyökkäyspäässä, oli aivan liikaa Benny Bromanin varassa. Muut takamiehet tyytyivät surffailemaan sivuttain, kun ahneutta ja tahtoa syöksyä isokokoisen ja ilkeän Cocksin puolustusmuurin väleihin ei tahtonut löytyä. Näillä eväillä nähtiin yllättävän runsasmaalinen avausjakso, jonka jälkeen kotijoukkue johti neljällä maalilla lukemin 17-13.

-Ensimmäinen puoliaika oli hyvää, pelattiin kovaa ja kunnolla. Toisella puoliajalla tuli nukahdus, monipuolisesti kymmenen maalia heittänyt Teemu Tamminen sanoi.

Tauon jälkeen Dicken sai tosiaan pakkansa tiiviimmäksi ja joukkue repi eroa umpeen pallo kerrallaan. Pokien välissä nuori Mikael Mäkelä antoi avaimet jopa voittoon asti, mutta kenttäpelaajat eivät tätä lopulta onnistuneet hyödyntämään.

– Pallo pomppi tänään mielestäni vastustajalle. Tauon jälkeen pääsimme puolustuksen kautta mukaan peliin, saimme muutaman nopean kontran ja löysimme tilat heidän puolustuksestaan. Heittojen laatu parani ja esitys jätti meille toivoa huomista ajatellen, Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström mietti.

Toivoa jatkopelejä ajatellen, antoi myös se tosiseikka, että vieraat saivat toisella jaksolla vihdoin myös oikean kenttäpuoliskon mukaan offensiiviseen tekemiseen. Mikael Knus laittoi kansainvälisellä prosentilla neljä heittoa verkkoon ja toisen jakson puolivälissä peli olikin jo tasan. Apua tähän tarjosi toki myös kotijoukkueen hätäinen hyökkäyspelaaminen, joka oli paikoin todella sekavaa. Jopa ylivoimalla tuhlattiin paikkoja urakalla.

– Hyökkäyksessä meillä oli toisella puoliajalla aivot narikassa. Jos lätkästä tuttuja leijonia ja lampaita jaettaisiin, olisi meillä paljon lampaanpers**tä tänään, Cocks-luotsi Kaj Kekki pohti voittoisan pelin jälkeen.

 Maalintekijät

Cocks: Teemu Tamminen 10, Gheorghe Safronii 7, Kristian Jansson 3, Kristo Järve 3, Roni Syrjälä 2, Antti Rogenbaum 2, Viacheslav Pylypenko 1.

Dicken: Benny Broman 11, Mikael Knus 4, Joona Hertola 3, Joacim Broman 3, Timmy Thor 2, Anton Remy 1.

 

LähiTapiola Tähdet

*** Teemu Tamminen, Cocks

** Benny Broman, Dicken

* Mikael Mäkelä, Dicken

 

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk