Atlas yllätti HC Westin

 Peli Myyrmäessä päättyi maalein 29-26 (18-11). 

Kotijoukkueen kannattajat saivat maistaa harvinaista herkkua Myyrmäessä, kun Atlas kaatoi HC Westin. Historian aikana Atlas oli pystynyt voittoon ainoastaan kaksi kertaa joukkueiden kohdatessa, viimeksi marraskuussa 2010.

Sunnuntaina Atlas repi ratkaisevan eron jo avausjakson alkupuoliskolla, eikä Mikael Källmanin miehistö saanut eroa kurottua umpeen. Sarjasijoitus ei vantaalaisilla kohentunut, mutta piste-ero yläpuolella meneviin kaventui kivasti. BK-46 on enää kaksi pistettä ja HC West kolme pistettä edellä.

– Toni Aalto oli matsin kuningas, hän jaksoi ajaa eteenpäin hyökkäyspäässä. Kollektiivinen puolustuspeli meiltä ja pelattiin hyvin Westin ajot pois, joita olimme videolta tutkineet. Pakkimme jeesasivat hyvin Tuomas Laitista, joka pelasi maalilla hienon pelin. Erittäin arvokas voitto, iloitsi Jaakko Horelli ottelun jälkeen.

Kokenut Toni Aalto upotti pallon yksitoista kertaa pallon Westin verkkoon ja raati arvioi takamiehen ottelun vakuuttavimmaksi.

– Tänään ei paljon heittoa tullut mietittyä. Vedot vaan tuntuivat lähtevän hyvin ja oli irtonainen fiilis. Meille todella tärkeä voitto, etenkin henkisesti. Välillä vaikeat hetket ovat näkyneet jo hieman hengessä, mutta tänään saatiin jälleen hieno henki ja puristus päälle. West on kuitenkin aina paha, joten saatiin hyvä päänahka.

Mikael Källman oli todella pettynyt joukkueensa ilmeeseen.

– Näin destruktiivista ja tyhmää pelaamista ja toimintaa en ole koko West aikanani nähnyt, Källman totesi lyhyesti.

Maalintekijät

Atlas: Aalto Toni 11, Laitinen Heikki 4, Sarin Klaus 3, Hellakoski Anthony 3, Kinos Nikko 2, Åstrand Kenneth 2, Witikka Tuomas 2, Sirenius Ken 1, Fagerström Fredrik 1.

HC West: Koljonen Miro 5, Raerinne Joona 4, Sundberg Richard 4, Tuominen Jani 3, Forss Fredrik 3, Olsson Benjamin 2, Silfver Sam 2, Kihlstedt Sam 2, Genberg Anders 1.

LähiTapiola Tähdet

*** Toni aalto, Atlas

** Miro Koljonen, HC West

* Klaus Sarin, Atlas

 

 

 

 

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk