Akilles puristi pisteen HC Westiltä

Peli päättyi Porvoossa tasalukemiin 27-27 (16-11). Sarjapiste on historiallisesti ensimmäinen, jonka Akilles on onnistunut Westiltä viemään.

Akilleksella on nyt kahdesta kotipelistä kasassa voitto HIFK:sta ja tasapeli HC Westin kanssa.

– Hyvä peli kaiken kaikkiaan, toisella puoliskolla meillä oli hiukan ongelmia hyökkäyspäässä. Tasapeli on kuitenkin tyydyttävä lopputulos ajatellen että vastassa oli hallitseva mestari, iloinen Akilles-luotsi Raivo Laast kertoi.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet yksitoista kertaa aiemmin ja kaikki mittelöt ovat päättyneet Westin voittoon. Sunnuntaina Akilles jopa johti peliä puoliajalla.

-Kotijoukkueelle tunnustusta, meillä meni tänään kaikki väärin. Toisella puoliskolla päästiin kuitenkin sen verran mukaan, että vieraspiste tuli kotiin vietäväksi, Mikael Källman totesi.

Uusi hankinta Sergiy Schevchenko pöllytti verkkoja kaksitoista kertaa ja mies on nyt Liigan maalintekijätilaston kärjessä. Kolme LähiTapiola tähteä raati antoi kuitenkin viisi osumaa iskeneelle Henri Storsjölle.

–  Pisteeseen voi olla tyytyväinen, kun vastassa oli viime vuoden ykkönen. Voitto olisi tietysti maistunut vielä paremmalta, mutta hyvä näin, Storsjö sanoi.

Maalintekijät

Akilles: Sergiy Shevchenko 12, Henri Storsjö 5, Mihail Kobzev 4, Ric Liljendal 2, Mathias Åkermarck 2, Petri Lindfors 1, Niclas Ahlgren 1.

HC West: Richard Sundberg 8, Anders Genberg 7, Joona Raerinne 3, Miro Koljonen 3, Sami Silfver 3, Jani Tuominen 2, Sam Kihlstedt 1.

LähiTapiola Tähdet 

*** Henri Storsjö, Akilles

** Richard Sundberg, HC West

* Sergiy Shevchenko, Akilles


Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk