Otteluennakko

Cocks ja Dicken ottavat toisistaan mittaa

Viikonvaihteen pelit päättävät runkosarjan talvikierroksen.

Vasta sunnuntaina sarjataulukko on ensimmäistä kertaa kauden aikana täsmällinen, kun kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa sekä koti- että vieraskentällä. Eniten pisteitä kerännyt on ollut paras, se on hyvin yksinkertaista matematiikkaa.

Panosta ei puutu, kun Cocks kohtaa Dickenin kärkiottelussa lauantaina. Toinen näistä joukkueista voittaa runkosarjan ja saa itselleen kotiedun, niin pitkälle kuin kausi jatkuu. Sarjakärjessä ollaan tasapistein, niinpä Cocks on edellä Pirkkolassa marraskuussa pelatun keskenäisen ottelun turvin (29-31). Vajaa kuukausi sitten pelatussa Suomen Cupin finaalissa oli Cocks jälleen vahvempi maalein 35-30.

Tällä hetkellä joukkueiden kuntokäyrät osoittavat kuitenkin eri suuntiin. Dickenin ainoa tappio Liigassa on juuri tuo Cocksille kärsitty. Kauden toinen pistemenetys, on Kauniaisten hallista haettu arvokas tasapeli.

Cocks aloitti kautensa vahvasti kolmentoista voiton putkella, mutta viime aikoina kone on yskähdellyt.  Kolmesta edellispelistä löytyy kaksi kompurointia, tappio Karjaalla ja tasapeli HIFK:n vieraana. Kotisalissa Riihimäellä saldo on toki edelleen virheetön ja lauantaina täysi tupa vaatii kotijoukkueelta vain ja ainoastaan voittoa.

Maalipörssiä ja tähtikisaa ylivoimaisesti dominoiva Teemu Tamminen, joka on muutenkin viimeistellyt 30 prosenttia Cocksin maaleista, on vain lisännyt tahtia. Mies on nakuttanut kahdessa viime pelissä yhteensä huimat 28 maalia.

 

Kun Atlas vääntää HC Westiä vastaan Myyrmäessä sunnuntaina, haluaa kotijoukkue varmasti kääntää pakkaselle painuneen kurssinsa ja HC West pyrkii vimmatusti pitämään kolmospaikkansa taulukossa. Seuroilla on viisi pistettä eroa, välissä keikkuu BK-46 ja piristynyt HIFK:kin on jo kintereillä. Yleensä näissä yhteyksissä puhutaan neljän pisteen pelistä. kun samat joukkueet kohtaavat jo seuraavalla kierroksella uudestaan, olisiko kyseessä kahdeksan pisteen viikko?

Vuonna 2013 ei Atlas ole vielä lohkaissut yhtään voittoa. Atlaksella on alla kaksi rumaa tappiota helsinkiläisjoukkueille (Atlas-HIFK 23-31, Dicken-Atlas 36-19). Ei kai espoolaisetkin vielä? Tammikuun kolmas peli voi tuoda vantaalaisille kaivatun muutoksen, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Mikael Källmanin luotsaama nuori ryhmä on tällä kaudella yllättänyt valmiilla puolustuspelaamisellaan. Päästettyjä maaleja on Liigassa toiseksi vähiten Dickenin jälkeen, noin 23 ottelua kohden. Uhrautuvainen oman pään varjelu antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta vastustajasta riippumatta. Historiankirjatkaan  eivät puolla Atlasta. Edellinen kohtaaminen tällä kaudella meni Westille 31-27. Viime kaudella sekä runkosarja, että loppuottelut yhteensä ”kuusmuna”.

Atlas – HC West on Veikkaus Oy:n kierroksen ottelu. Veikkaus-kortilla alennuksia ja yllätyksiä hallilla, julkkistulosveto yms.

Lue Atlaksen kotisivuilta:

http://www.atlashandball.com/fi_FI/uutiset/edustusjoukkue/503_KunditWest%20Veikkauksen%20kierroksen%20ottelu

la 26.01. kello 14:oo Samppalinnan Palloiluhalli, ÅIFK – HIFK
la 26.01. kello 16:oo Riihimäen Urheilutalo, Cocks – Dicken
su 27.01. kello 17:oo Porvoon Urheiluhalli, Akilles – SIF
su 27.01. kello 19:oo Myyrmäen Urheilutalo, Atlas – HC West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk