Otteluennakko

Cocksilla ratkaisun paikka

Riihimäen Cocks johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0, ja tiistaina on mestaruus katkolla ensimmäisen kerran.

Kahdessa ensimmäisessä loppuottelussa on edetty tasaisissa merkeissä ja Cocks on ratkaissut vasta loppuminuuteilla, lähinnä taitavampien yksilöiden ja kovemman rutiininsa ansiosta. Ensimmäisessä Riihimäellä pelatussa pelissä vasta viimeinen viisiminuuttinen toi ratkaisun, kun Cocks tiivisti puolustuspelaamistaan ja iski väkisin tarvittavat osumat. Vielä viisi minuuttia ennen loppusummeria ottelu oli tilanteessa 24-24 ja peli päättyi 28-24.

Pirkkolassa tarvittiin jopa jatkoaika, jotta paremmuus joukkueiden välillä saatiin selville. Jatkoajalla kokeneet Kristo Järve ja Timo Puhakka nousivat vieraiden sankareiksi. Dickenin valmennus osittain jäätyi ratkaisuhetkillä. Ei kai ole kenellekään yllätys, että pelin ollessa tasainen, on se juuri Järve joka ottaa offensiiviset ohjakset vasempaan käteensä. Virolaisen voitontahto on ihailtavan korkeaa luokkaa. Miesvartiointi olisi saattanut jättää liikaa tilaa muille Cocksin taitureille, mutta passiivisen kuus-nollan sijaan olisi voinut yrittää vaikka agressiivista ja liikkuvaa, vinoa viis-ykköstä nostaen juuri kohti vasuria ja vaikka vähän tuplatenkin. Näin ratkaisut olisi ohjattu esimerkiksi laitaan Roni Syrjälälle, joka nuoresta iästään huolimatta on kelpo pelimies ja tulevaisuuden huipputekijä. Syrjälä ei pelien ratkojana ole kuitenkaan vielä Järven luokkaa.

Keskiviikkona ottelun alku tulee olemaan Dickenille äärimmäisen tärkeä, vastustajaa ei saa päästää karkumatkalle hurmioituneen kotiyleisön edessä. Vieraiden läpi kauden hyvin esiintyneen keskuspuolustuksen, pitää pystyä pakottamaan Cocksin ratkaisut huonoihin sektoreihin, jotta pallonriistojen kautta päästäisiin nopeisiin kontriin. Muutama ”helppo” maali on henkisellä puolella arvokas. Asemapelissä Dicken on askeleen vastustajaansa jäljessä, eikä joukkue pysty täyttä kuusikymmenminuuttista jauhamaan riittävän laadukkasti.

Maalivahtipelissä Dickenillä on hiuksenhieno etu, Mikael Mäkelän esityksiin Dicken ei kaadu. Jossakin vaiheessa Cocksin supervaihtomies Timo Puhakka astuu jälleen tolppien väliin, silloin puntit tasoittuvat sillä osastolla. Vaikuttaa siltä, että Puhakalla ei ole hermoja lainkaan. Kuviot ja veskarit on varmasti jo scoutattu, päivän kunto ratkaisee ja lähinnä se on tahtopuoli sekä sydän joka on avain voittoon.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk