Riihimäki

Suosikit pitivät pintansa keskiviikon otteluissa

Kun runkosarja kaartaa loppusuoralle jahtaa neljä joukkuetta edelleen toista suoraa välieräpaikkaa.

Voitosta voittoon tällä kaudella marssinut hallitseva mestari, ei antanut BK-46:n yllättää itseään Kauniaisissa. Kotijoukkueelle kirjattiin rutiinivoitto maalein 32-19 (15-10).

– Normaali työpäivä. Loppua kohden vastustaja jäi jalkoihin ja pojat saivat tasaisesti peliaikaa. Hienoa, että kevättä kohti loukaantumislista lyhenee, Mikael Källman iloitsi.

Raaseporilaisryhmä on taulukossa edelleen kuudentena. Viisi matsia on pelaamatta.

– HC West oli parempi joka osa-alueella ja meidän täytyy kyllä parantaa asennetta jos halutaan napsia kärkijoukkueilta pisteitä, mietti (virka)veli Jan Källman.

Maalintekijät
HC West: Silfver S. 7, Sundberg R. 7, Hertola J. 5, Broman B. 5, Kihlstedt S. 3, Wörlund S. 2, Raerinne J.1, Knus M. 1, Smeds D. 1.

BK-46: Kaj Hagman 6, Jasper Hellberg 5, Sam Sjöman 3, Robin Karlsson 2, Olari Paumets 2, Robin Sjöman 1.

Lähivakuutus Tähdet
*** Joona Hertola, HC West

** Richard Sundberg, HC West

* Sami Silver, HC West

ÅIFK – Atlas 24 – 30 (12 – 16) 

Atlas jatkoi hyviä otteitaan Turussa. Liigan ensimmäisen kolmanneksen aikana koetut vaikeudet, on selätetty.

Kolmestatoista viimeisestä ottelusta on vain kaksi kertaa tullut tappio. Kummatkin HC Westille. Marraskuun yhdeksäntenä alkanut pitkä putki alkoi Samppalinnasta haetulla voitolla 23-27. Eilinen matsi pantiin pakettiin, samassa hallissa, luvuin 24-30 (12-16)

Tuomas Laitinen ahersi tolppien välissä ja putsasi pöydän tähdistä, taas kerran.

– Hyvä peli meiltä! Täällä Turun päässä on yleensä ollut vaikeaa ja niin oli nytkin melko pitkään. Ehkä kuntopuoli ratkaisi, kun meillä kuitenkin oli leveämpi materiaali. Omasta pelistä sen verran, että alussa hyvä, mutta lopussa keskittyminen katosi jonnekin. Kaiken kaikkiaan tärkeät pisteet, jos halutaan taistella kakkossijasta, veskari sanoi.

Tomi Salminen oli realisti.

– Kaikkemme tänään annettiin, mutta näillä palikoilla ei vaan riittänyt tuota joukkuetta vastaan. Näiden kaikkien takaiskujen jälkeen täytyy vaan rakentaa uusi kerros seuraavaan peliin ja yrittää uudestaan.

Tuomas Laitinen, Atlas

Tuomas Laitinen, Atlas

Maalintekijät
ÅIFK: Dusan Santrac 6, Christopher Metsämäki 6, Joni Lindberg 3, Andreas Nyström 3, Olev Eensalu 2, Vilppu Kuuluvainen 2, Frans Lindholm 1, Olli Tamminen 1.

Atlas: Kristo Järve 6, Ken Sirenius 6, Nikko Kinos 5, Anthony Hellakoski 3, Toni Aalto 3, Klaus Sarin 2, Jani Kivinen 2, Jyri Lujanen 1, Kenneth Åstrand 1, Tuomas Witikka 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Tuomas Laitinen, Atlas

** Christopher Metsämäki,  ÅIFK

* Anthony Hellakoski, Atlas

Cocks-Dicken 31-26 (16-10)

Cocks on neljäntenä taulukossa tasapisteissä Atlaksen kanssa, yhden ottelun enemmän pelanneena. Toiseksi viimeisellä kierroksella Cocks matkustaa vielä Westin vieraaksi luolaan, joten kaikki pisteet ovat nyt äärimmäisen tärkeitä.

– Meillä oli kohtuu hyvä taso puolustuksessa. Hyökkäyskin oli mielestäni ok, lukuunottamatta toisen jakson pidempää maalitonta vaihetta. Huomasi, että  vastustajalta puuttui Valdar, hän on tärkeä pelaaja heille, Toni Kallio mietiskeli ottelun jälkeen.

Dicken uhkaa vajota pudotuspeleistä pihalle.

– Puolustuksessa oli ongelmia koko pelin ajan. Toisella puoliajalla hyökkäyspelimme parani, näki Thomas Lindström.

Maalintekijät
Cocks: Gheorghe Safronii 6, Antti Valo 5, Antti Rogenbaum 5, Jani Tuominen 4, Matias Savinainen 4, Ville Viljanen 3, Vladimir Corlija 2, Teemu Tamminen 1, Reima Nieminen 1.

Dicken: Timmy Thor 8, Anton Remy 5, Casimir Stierncreutz 3,  Philip Ahlgren 3, Jasu Heino 2, Björn Broman 2, Max Knuts 1, Mikael Usvalahti 1, Ben Weber 1.

Lähivakuutus Tähdet

>*** Timmy Thor, Dicken

**Antti Rogenbaum, Cocks

* Gheorghe Safronii, Cocks

Akilles-HIFK 29-39 (13-26)

Dickenin kompuroidessa, Akilleksella on vielä teoriassa mahdollista vältää tasonmittausottelut divarin parhaan kanssa. Kotiottelussa HIFK:ta vastaan ei kuitenkaan tarttunut pisteitä.

– Ekalla jaksolla ei pidetty kiinni mistä oli sovittu, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa meni yksin yrittämiseen. Ei tehty yhdessä työtä. No, toinen jakso voitettiin mutta tylyt numerot kaiken kaikkiaan, Raivo Laast kommentoi.

Juuri jatkosopimuksen HIFK:n kanssa tehnyt kokenut veskari Petter Forsström, valittiin ottelun vakuuttavimmaksi.

– Hyvä ensimmäinen jakso. Toinen puoliaika jäi harmittamaan siksi, että päästettiin liikaa maaleja. Mutta kymmenen maalin voitto Porvoossa on ihan ok.

HIFK on viidentenä edellään menevää kaksikkoa pisteen perässä. Kakkospaikkaa pitävään Siuntioon on matkaa kolme pojoa. HIFK kohtaa keskinäisissä otteluissa vielä sekä SIF:n, että Atlaksen. Myös SIF ja Atlas pelaavat vielä vastakkain. Ihanan kiharaa.

Petter Forsström, HIFK

Petter Forsström, HIFK

Maalintekijät 
Akilles: Serghei Glinca 9, Mihail Kobzev 9, Stefan Mattsson 5, Lauri Narinen 3, , Petri Lindfors 2, Mathias Åkermarck 1.

HIFK: Thomas Åkermarck 7, Harri Pitkänen 6, Andrei Orell 5, Tom Lindström 4, Antti Koskela 4, Jonas Karlsson 4, Sten Toomla , Johannes Bargum 3, Oscar Köhler 2.

Lähivakuutus Tähdet 
*** Petter Forsström, HIFK

** Thomas Åkermarck, HIFK

* Lauri Narinen, Akilles 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk