Otteluennakko

Välierät käyntiin keskiviikkona

Runkosarjan neljä kärkijoukkuetta jatkaa edelleen kauttaan, kun käsipallokevät lähestyy huipennustaan. Parhaat ratkovat mitalien kohtalon, mutta järjestys on takuuvarmasti uusi.

Edelliskausien finalistit HC West ja Cocks kohtaavat tällä kertaa jo välierissä, joten toisen matka katkeaa ennen loppuotteluita.  Toisessa välierässä kohtaa viime vuosina pronssista pelanneet SIF ja Atlas. SIF juhli himmeimpiä mitaleita viime keväänä, Atlas vuotta aiemmin. Nyt toinen joukkueista menee loppuotteluun saakka.

Runkosarjan voittaneen Westin edellinen tappio Liigasta löytyy yli vuoden takaa. Viime keväänä West laittoi tylysti Cocksin neljä vuotta kestäneelle mestaruusputkelle pisteen. Finaalivoitot puhtaasti 3-0.

Tänä keväänä West pääsee semifinaaleihin levänneenä, kun Cocks taisteli itsensä puolivälieristä jatkoon voittaen HIFK:n. Ahtaalla riihimäkeläiset olivat oikeastaan vain toisessa ottelussa Helsingin Urheilutalolla. Baltian liigan otteluiden tuomat rasitukset eivät enää näy otteissa. Tiukoista tilanteista löytyy kokemusta ja voittamisen kulttuuri on vahva, kun sairaslistakin on lyhentynyt on Cocks äärimmäisen vaarallinen ryhmä.

Westillä on kuitenkin henkinen niskalenkki vastustajastaan, kolme voittoa keskenäisitä otteluista runkosarjassa takaa sen. Kevätkierroksella Kauniaisten luolassa lukemat olivat pöyristyttävät 32-12. Miten Mikael Källmanin ryhmä kantaa ennakkosuosikin viittaa?

SIF oli runkosarjan kakkonen ja sai kotiedun sekä suoran välieräpaikan Atlasta vastaan. Vantaalaiset joutuivat raivaamaan tieltään BK-46:n matkalla mitalipeleihin, otteluvoitot merkattiin Atlakselle 3-1.

Välieräkaksikko otti toisistaan mittaa runkosarjassa kolme kertaa, molemmille voitot ja yksi ottelu päättyi tasan. Mikään yllätys ei olisi vaikka pienten marginaalien sarja venyisi viiteen peliin.

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk