Otteluennakko

Käsipalloliigan ensimmäinen finaali pelataan perjantaina

Ottelut näkyvät suorina lähetyksinä Veikkaus TV:llä ja mestari on selvillä ensi viikolla. 

Runkosarjan tappioitta selvittänyt HC West, aloittaa finaalipelit Atlasta vastaan kotikentällään perjantaina. Loppuotteluissa seura on nyt viidentenä kautena peräkkäin.  Kolmen hopean jatkeeksi Kauniaisissa juhlittiin mestaruutta viime keväänä.

Riihimäen Cocks kaatui välierissä otteluvoitoin 3-1 ja edellisen kerran West on luolassaan kärsinyt tappion yli vuosi sitten.

Mikael Källman on luottavainen, mutta ei missään nimessä ylimielinen. Vastustajan vaarallisuus tiedetään.

– Atlas on vahvistunut viime kaudesta merkittävästi. Joukkue on erittäin kova, eikä se minua ole yllättänyt. Hankinnat kuten Järve ja nyt viimeksi (Mikko) Koskue, vahvistaisivat mitä joukkuetta tahansa. Mielestäni Järve on Liigan paras pelaaja ja Kiffenin kasvatti Koskue on pelannut Bundesliigaa. Kerrassaan erinomaisia yksilöitä, mutta onko se paras kokonaisuus?  Se nähdään pian.

Omasta joukkueesta Källman ei ole huolissaan.

– Kaikki osa-alueet alkavat olla uomissaan. Välierissä vaivannut flunssa-aalto on voitettu kanta ja olemme hyvässä iskussa. Muistuttaisin, että puolustuksessamme on muitakin kuin usein mainitut Hertolat. Sami Silfver, Sam Kihlstedt ja Richard Sundberg ovat kehittyneet valtavasti. Vahvan puolustuksen kautta pääsemme käyttämään juoksuvoimaamme, joka on vahvin aseemme.

– Jos Atlas onnistuu pakottamaan meidät asemapeliin siitä muodostuu staattista siksi että, meiltä puuttuu vasenkätinen takamies. Se on Akilleen kantapäämme. Cocks-sarja oli siinä suhteessa opettavainen, paransimme sitäkin osa-aluetta ottelusarjan vanhetessa, Källman sanoi.

Runkosarjamittelö finaalijoukkueiden välillä Kauniaisissa lokakuussa, päättyi kotijoukkueen maalin voittoon 24-23 (14-9). Myyrmäestäkin West haki molemmista kohtaamisista voitot. Loppulukemat kirjattiin 23-27 (11-12) ja 21-26 (13-11).

 

Runkosarjan kolmonen Atlas, pelasi kaksijakoisen runkosarjan. Seitsemästä ensimmäisestä ottelusta tuli ainoastaan yksi voitto. Runkopelaajien palattua sairastuvalta yksi toisensa perään, joukkue on kuitenkin hävinnyt marraskuun jälkeen ainoastaan kolme kertaa. Kaksi tappiota on tullut Westille ja yksi puolivälieräsarjassa Karjaalle (voitot 3-1). Semifinaaleista SIF:ä vastaan Atlas marssi vaivatta eteenpäin lumierin 3-0.

Vantaalaiset pelaavatkin ansaitusti, kovan kevätkunnon saattelemina, seurahistoriansa ensimmäistä kertaa kirkkaimmista mitaleista.

– Varsinkin yhteispeli puolustuspäässä on tietysti parantunut sen myötä, kun olemme saaneet miehiä takaisin kokoonpanoon. Hyökkäyspään sommitelmissa ja kurinalaisuudessa vastapäädyssä on vielä varaa parantaa, Atlaksen päävalmentaja Jaakko Horelli pohtii finaalin aattona.

– West on kova vastaiskujoukkue, siihen meidän pitää reagoida. Pitää luottaa sen lisäksi vain omaan tekemiseemme. Uskon että tasaisessa otteluparissa tahto ratkaisee.

Kummallakin ryhmällä on asettaa maalipuiden väliin huipputorjujat. Myös kenttäpelaajien suhteen näyttää ennakkoon tasaiselta. Valmennus sen sijaan on, A-maajoukkueluotsi Mikael Källmanin johdolla, piirun verran terävämpää HC Westillä. Äärimmäisen tasaisissa ja varmasti viihdyttävissä (paras viidestä) finaaleissa voiton ottaa tänäkin keväänä henkisesti vahvempi joukkue.

HC West voittaa mestaruuden syystä että,

.. Atlas pelaa kuutta-nollaa eikä pääse irti skriineistä edes puskutraktorilla. Westin takamiehet hyödyntävät pallon mentävät aukot karmaisevalla prosentilla.

.. Westin isokokoinen ja tiivis keskuspuolustus sekä erinomainen maalivahtipeli tuottaa toistuvia pallonriistoja. Se avaa nopeakinttuisille Bromaneille mahdollisuuden pilata vastustajan peli-ilo helpoilla kontrausmaaleilla.

.. Kristo Järve pysyy erikoisvartioinnin vuoksi näkymättömissä koko ottelusarjan. Tekee pilkuista kolmessa ottelussa yhteensä yhdeksän. Muut takamiehet eivät hölmistyneinä pysty hyödyntämään kentälle syntynyttä suurempaa pinta-alaa.

..  joukkueella on finaalirutiinia ja myös kokemusta voittamisesta. Mestaruusnälkä on yhä huipussaan. Tomi Kurppa nousee pelaavaksi veskariksi ja saa lopulta patsaan Graniin.

Atlas voittaa mestaruuden syystä että,

.. Atlaksen tuttu kuus-nolla liikkuu tiiviinä pakkana, on fyysinen ja ilkeä. Heikoista ratkaisupaikoista lähtevät Westin kaukovedot ovat Tuomas Laitiselle marjoja.

.. Westin isokokoinen keskuspuolustus on liikkeeltään valovuosia Atlas-pakkeja jäljessä. Kaksinkamppailut yksi vastaan yksi tilanteissa kääntyvät järjestään Atlaksen eduksi, Nikko Kinos ja Anthony Hellakoski juoksevat läpi oikealta ja vasemmalta. Westin veskarit eivät saa kiinni rantapallojakaan.

.. Kristo Järven fintit vievät vastustajia kaakaolle ja olkapää on tulikuuma. Miesvartioinnista huolimatta vasurin maalikeskiarvo otteluissa on päälle yhdeksän. Kaikki muutkin onnistuvat offensiivisesti. Jani Kivinen on loppuotteluiden paras maalintekijä.

.. ”Underdogit” ryöstävät kotiedun heti perjantaina, Westillä alkaa kiristämään. Vantaallakin tulee pataan ja pipo tuntuu entistäkin ahtaammalta. Selkä seinää vasten mestarit siirtävät ratkaisun torstaille. Klaus Sarinin japsi Myyrmäessä neljä sekuntia ennen loppua, räjäyttää hallin katon ilmaan. Jaakko Horelli saa mestaruuskasteen Mätäjoessa.

 

 

Pe 20.4.klo 19.00     HC West – Atlas Kauniaisten palloiluhalli (Veikkaus TV)
Su 22.4.klo 16.00     Atlas – HC West  Myyrmäen Urheilutalo (Veikkaus TV)
Ti  24.4.klo 19.00     HC West – Atlas  Kauniaisten palloiluhalli (Veikkaus TV)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk