HC West kyykytti Atlasta toisella puoliajalla

HC West oli ensimmäisellä jaksolla liemessä, mutta nousi toisella jaksolla tappioasemasta selvään 27-19 (11-13) voittoon.

Avausjaksolla vierasjoukkue tahditti peliä, aavistuksen huolellisemman hyökkäyspelinsä ansiosta. Maaleja syntyi tasatahtiin kumpaakin päähän puolustuksen pienistä nukahduksista. Atlaksen viimeistely oli Kristo Järven johdolla terävämpää, eikä West päässyt keskialoitusten takia käyttämään vahvinta asettaan, kontrauspeliä.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä oikein hyvä, mutta toiseen West paransi puolustusta ja meidän eväät oli syöty hyökkäyspäässä, Atlaksen valmentaja Jaakko Horelli pohti.

Tauon jälkeen kopista marssi kentälle määrätietoinen West. Ovet pantiin omassa päässä lukkoon nostamalla puolustus selvään 5-1 muotoon. Siihen Atlas ei löytänyt avaimia ja maalinteko tyrehtyi täysin. Ainoastaan yksi pallo Patrik Roslanderin selän taakse ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin. Kun West samanaikaisesti tuuletti maaliverkkoja, lähinnä Joona Raerinteen näyttävillä kaukoheitoilla, oli ero venähtänyt toiseen suuntaan saavuttamattomaksi.

– Toiselle puoliajalle saatiin puolustus toimimaan ja omakin peli kulki ihan eri tavalla. Tilanne on mitä loistavin kun päästään ilman paineita pelaamaan vieraspeliä, kolme tähteä pokannut Roslander mietti.

Puolustuksen kautta lohkesi finaalisarjan ensimmäinen voitto, eikä muutos vaatinut paljoa. Atlakselta olisi kaivattu toisella jaksolla enemmän liikettä pallottomilta pelaajilta.

– Vakuuttava toinen puoliaika kun saatiin puolustukseen ryhtiä. Voittoa lähdettiin hakemaan ja tilanne on nyt 1-0 meille. Atlas on nyt pakkovoiton edessä kotona, Mikael Källman sanoi.

Katso koko ottelu »

Maalintekijät

West: Silfver Sami 5, Sundberg Richard 4, Broman Joacim 4, Kihlstedt Sam 4, Raerinne Joona 4, Broman Benny 3, Hertola Teemu 2, Hertola Joona 1.

Atlas: Järve Kristo 6, Aalto Toni 4, Kivinen Jani 2, Koskue Mikko 2, Åstrand Kenneth 1, Sarin Klaus 1, Laitinen Heikki 1, Hellakoski Anthony 1, Lujanen Jyri 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Patrik Roslander, HC West
** Joona Hertola, HCWest
* Sami Silvfer, HC West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk