Riihimäki

Cocks meni välieriin kotivoitolla HIFK:sta

– Meillä oli tavoitteena pelata parempi ottelu kuin ensimmäinen peli, siihen tavoitteeseen ei päästy tänään. Pelattiin silti parempi peli kuin Helsingissä, Cocks-valmentaja Toni Kallio sanoi.

Cocks varmisti siis kolmantena joukkueena semifinaalipaikan tämän vuoden SM-Liigassa. HIFK meni nurin suoraan kolmessa ottelussa. Torstaina loppulukemat Riihimäellä olivat 30 – 25 (16-10).

– Meillä liikkui tossu paremmin tänään. HIFK:lla varmaan kunto loppui kun oli kaksi kovaa peliä alla. Taisi myös olla uskokin pois, ottelun parhaaksi valittu Matias Savinainen mietti.

HIFK:n olisi pitänyt pystyä pitämään kotiottelussa johtonsa loppuun saakka, nyt kävi liian vaikeaksi.

– Kotijoukkue oli parempi tänään jokaisella osa-alueella. Eilinen peli oli meille se käännekohta. Maalivahti Tomislav Milinkovic pelasi tänään hyvän pelin ja oli vaikea ohitettava meille. Bensa vaan loppui kesken, HIFK:n päävalmentaja Sami Hämäläinen kertoi.

Maalintekijät

Cocks: Matias Savinainen 6, Antti Valo 6, Teemu Tamminen 4, Ville Viljanen 4, Gheorghe Safronii 4, Antti Rogenbaum 3, Jani Tuominen 2, Vladimir Gorlija 1.

HIFK: Tom Lindström 7, Oskar Köhler 7, Andrey Orell 5, Thomas Åkermarck 3, Sten Toomla 2, Johannes Bargum 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Matias Savinainen, Cocks

** Antti Valo, Cocks

* Tomislav Milinkovic, Cocks

 

Atlas – BK-46  31 – 21 ( 13 – 14 )

Myös Vantaan Atlas otti ison loikan kohti semifinaaleja kaatamalla BK-46:n maalein 31 – 21 ( 13 – 14 ).

Ottelu ratkesi toisen jakson alussa, kun Atlas vei ensimmäisen kymmenminuuttisen nimiinsä maalein 8-2 ja käänsi ottelun.

– Muutimme puolustusmuotoa 5-1:een ja saimme sillä rikottua vastustajan hyökkäyksiä. Ensimmäisellä jaksolla Olli-Pekka Korpimäki pääsi liian helposti juhlimaan puolustuksemme sekaan, Atlaksen päävalmentaja Jaakko Horelli kertoi.

Olli-Pekka Korpimäen heittokäsi oli tosiaan ensimmäisellä jaksolla kuuma kuin keittolevy. Yhdeksaän maalia syntyi puoleen tuntiin, Atlaksen keskuspuolustuksen tyytyessä lähinnä ihailemaan suorituksia. Pikku hiljaa väsy kuitenkin hiipi puseroon ja Atlas meni menojaan.

Kotijoukkueen tehokkain oli Toni Aalto. Itseluottamus oli kohdillaan ja nähtiin siellä takamieheltä jopa vähän skruibaheittojakin.

– Taas todella vaikea alku. Nyt lataus meni ehkä hieman yli. Ensimmäisen puoliajan loppuun saatiin hyvä henki päälle ja kuroimme eron yhteen maaliin. Tauon jälkeen laitoimme kokemusta kentälle ja saatiin sillä vähän yllätyksellisyyttä lisää. Oma peli loksahti muiden tapaan kohdilleen toisen jakson alussa. Fiilis oli kuitenkin hyvä läpi pelin, Aalto sanoi.

Kummaltakin joukkueelta puuttui kokoonpanosta kovan kaliiperin kavereita. BK olisi kaivannut Robin Karlssonia kentälle, mutta niillä mennään ketkä ovat pelikunnossa. Kotijoukkueen maalia vartioi nuori Theodotos Christou ja veskari paransikin otteitaan pelin vanhetessa. Keskiviikkona kovan tällin saanut Martin Noodla katseli myös ottelua siviilit päällä ja näin Mikko Koskue oli pakotettu vetämään työhousut jalkaan. Konkarin pelaamattomuus näkyi hetkittäin, mutta pelinrakentaja liikutti palloa hyvin ja ohjasi hyökkäyspeliä mallikkaasti.

Karjaalla pelataan lauantaina sarjan neljäs ottelu.

– Hyvä taistelu. Robin Karlsson joutui valitettavasti sivuun jo alussa, toivottavasti hän on mukana lauantaina. Kokenut miehistö joutui tiukoille ja penkillä ei sitten ollut enää kuin nuorta voimaa ja se ei tänään riittänyt. Huomenna huilia ja kevyt treeni. Kotona taas taistelleen. Näissä peleissä pitäisi olla pidemmät tauot otteluiden välillä, käsipallo on sen verran kova laji, otti Jan Källman kantaa otteluohjelmaan.

Maalintekijät

Atlas: Toni Aalto 9, Kristo Järve 6, Ken Sirenius 4, Kenneth Åstrand 4, Tuomas Witikka 3, Nikko Kinos 2, Klaus Sarin 2, Jani Kivinen 1.

BK-46: Olli-Pekka Korpimäki 11, Eddie Sundell 3, Kaj Hagman 2, Jasper Hellberg 2, Victor Westerlund 2, Robin Sjöman 1.

Lähivakuutus Tähdet 

*** Toni Aalto, Atlas
** Olli-Pekka Korpimäki, BK-46
* Kristo Järve, Atlas

Kuva: Francois Perthuis

Kuva: Francois Perthuis

 

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk