Atlas kirjoitti palan seurahistoriaa

SIF kaatui välieräsarjassa suoraan otteluvoitoin 3-0. Pääsarjassa kaksikymmentäneljä vuotta pelanneet vantaalaiset esiintyvät ensimmäistä kertaa finaaleissa.

Luotto omaan tekemiseen toi voiton lopulta lukemin 26-30 (14-13).

– Alussa lataus meni hieman yli, ottelusarjan poikkaiseminen on aina vaikeaa, sanoi Atlaksen päävalmentaja Jaakko Horelli.

Ottelun alku olikin vierailijoilla varsin tahmea. Huolimattomat vedot suuntautuivat joko maalin ohi tai hyvin pelanneen SIF-veskarin Roni Levenin syliin. Kristo Järve seisoskeli keskiviivan tuntumassa Johan Skogbergin tiukassa miesvartioinnissa ja ihmetteli menoa kentällä. Kotijoukkue sen sijaan hyökkäsi monipuolisesti ja veti eroa hiljalleen. Kun avausjaksoa oli kymmenen minuuttia pelaamatta, istui SIF kuskin paikalla ja lukemat taululla olivat 13-7.

Siihen mennessä viisi maalia pyssyttänyt SIF:n syömähammas Nico Rönnberg, loukkasi tuolloin sormensa eikä palannut enää kentälle. Atlas löysi uskon tekemiseensä ja nousi taukovihellyksen kuuluessa jo maalin päähän. Kotijoukkue alkoi puristamaan, samalla kun Atlaksen otteisiin palasi kaivattu rentous.

Toisella puoliajalla peli aaltoili ja johdossa käytiin vuorotellen, lopulta ratkaisu löytyi laitapelistä.

– Pääsimme pikku hiljaa matsiin sisälle, ja saimme vastustajan kaukoheitot paremmin peitettyä. Tuomas Laitinen maalilla paransi loppua kohden. Sovittiin, että pidetään peli leveällä. Kyllä laitamiesten panos silti hieman yllätti, Horelli sanoi.

Jani Kivinen pelasi elämänsä ottelun oikealla laidalla ja pyssytti kymmenen maalia. Toisella laidalla myös Oskari Lehtonen onnistui, saldona kuusi kaappia.

– Upea fiilis. Huikeata pelata tällä tavoin tällaisessa paikassa. Aamusta asti tuntui hyvältä ja kaikki vain onnistui. Tuli melkein voittamaton tunne, Kivinen kertasi ottelun tapahtumia.

– Toisaalta yksi epäonnistuminen pelin alkuun ja kaikki olisi voinut lähteä luisumaan väärään suuntaan, Kivinen sanoi.

SIF taisteli varamiehisenä, mutta rahkeet eivät vain riittäneet. Peräti kolme A-nuorta pelasi loppupelin.

– Miehet loppuivat kesken. Hyvä taistelu, mutta ei oikein ollut sitten vaihtoehtoja tarjota. Penkiltä ei vain löytynyt leveyttä, kun loukkaantumiset rassasivat, Kaj Kekki sanoi.

Se, että loppuottelupaikka ratkesi nopeasti toi Atlakselle pari kaivattua huilipäivää.

– Levätään ja harjoitellaan. Maanantaina mennään porukalla Riihimäelle katsomaan toista välierää, Horelli valotti tulevaisuutta.

 

Maalintekijät

SIF: Johan Skogberg 7, Nico Rönnberg 5, Gustav Svanbäck 5, Ravo Voosalu 5, Patrik Grönberg 3, Miro Koljonen 1,

Atlas: Jani Kivinen 10, Kristo Järve 7, Oskari Lehtonen 6, Jyri Lujanen 1, Mikko Koskue 1, Heikki Laitinen 1, Klaus Sarin 1, Kenneth Åstrand 1, Nikko Kinos 1, Toni Aalto 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Jani Kivinen, Atlas
** Rony Leven, SIF
*  Oskari Lehtonen, Atlas

 

HC West – Cocks 29-17 (16-10)

Hallitseva mestari HC West piti kotietunsa toisessa semifinaaliparissa ja johtaa otteluvoitoin 2-1. Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina Riihimäellä.

– Vakuuttava ensimmäinen puoliaika ja tänään pystyttiin pitämään päät kylmänä. Hienoa, että pystytään näissäkin tiukoissa play off  otteluissa antamaan peliaikaa koko ryhmälle. Nuoremmat pelaajat jotka saivat paljon vastuuta toisella puoliajalla hoitivat tonttinsa hienosti, Mikael Källman sanoi.

Maalintekopulmat ovat tällä kaudella leimanneet Cocksin otteita Kauniaisissa.

– Hyökkäyspäässä oli tänään ongelmia, kuten aikaisemminkin tällä kaudella Kauniaisissa. Puolustuspeli toimi kiitettävän hyvin, mutta West pääsi iskemään nopeilla vastaiskuilla hyökkäyspäämme virheiden seurauksena, Toni Kallio analysoi.

Maalintekijät

HC West: Silfver  8, Hertola J. 5, Kihlstedt 4, Wörlund 3, Sundberg 2, Broman J. 2, Hertola T. 2, Knus 2, Broman B. 1, Genberg 1.

Cocks: Safronii 4, Tuominen 3, Nieminen 2, Savinainen 2, Valo 2, Tuomi 2, Rogenbaum 1, Viljanen 1.

Lähivakuutus Tähdet

*** Sami Silfver, HC West

** Joona Hertola, HC West

* Sam Kihlstedt, HC West

 

 

 

 

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk