Otteluennakko

Sarjakärki HIFK saa Cocksin vieraakseen

Toistaiseksi ilman pistemenetyksiä pelannut sarjakärki HIFK, kohtaa lauantaina kapealla kotikentällään 2000-luvun kestomenestyjän, Cocksin. Viime kauden keskinäisissä otteluissa pisteet menivät joka kerta keltapaidoille.

Riihimäkeläisten kausi on alkanut tahmeasti, kun kolmesta ottelusta on tilillä vain yksi voitto. Etenkin vahvasta puolustustyöskentelystä tunnettu joukkue on ollut omassa päässään suurissa vaikeuksissa. Verkko on soinut omissa kolmenkymmenen maalin keskiarvolla. Edellisessä pelissä kaatui BK-46 selkein lukemin joten käyrä on kuitenkin nouseva.

HIFK on kaatanut Dickenin, Atlaksen ja Akilleksen pitkälti juuri tilkityn oman pään vuoksi. Kilpirinnat ovatkin päästäneet Liigassa kolmanneksi vähiten omiin. Hyökkäyksessä tahtia on lyönyt kultahousu Sten Toomla, jolla on kasassa peräti 24 maalia kolmessa ottelussa.

HIFK:n päävalmentaja Sami Hämäläinen odottaa kiivasta taistelua.

– Vaikka olemme aloittaneet hyvin ja Cocks ehkä odotuksiin nähden vähän heikommin, niin mitään ei ole luvassa ilmaiseksi. Puolustuspeli tulee ratkaisemaan, siellä on onnistuttava todella hyvin. Silloin meillä on oljenkorsi olemassa. Varmasti kaikki käsipalloa seuraavat ihmiset tietävät kuinka taitavia kavereita vastustajalla on.

Helsinkiläisten luotsi luottaa kotikenttäetuun.

– Ahdas kenttä tuo varmasti meille hieman etua. Uskon ettei vastustaja saa maksimaalisia tehoja irti ensiluokkaisista laitapelaajistaan. Pelattiin pre-season peli Urheilutalolla, joka päättyi heidän kolmen maalin voittoon (24-27). Se luo uskoa siihen että pystymme kaatamaan heidät.

Kentällä taiturit tarvitsevat tukea paitsi vieruskaverilta myös katsomosta.

– Nyt jos koskaan pitää yleisöstä löytyä se seitsemäs kenttäpelaaja. Lauantaina kaikki huutamaan kotijoukkueen puolesta, parempaa handista on harvoin tarjolla, Hämäläinen lopettaa.

Ottelu on myös Veikkaus OY:n tulosvetokohteena.

HIFK – Cocks, Helsingin Urheilutalo la 8.10. kello 16:00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk