Otteluennakko

Avauskierroksen herkkupalana paikallispeli Pirkkolassa

– Odotan tasaista vääntöä jossa pienet marginaalit ratkaisevat, kertoo Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström ennen sarja-avausta. Pirkkolaan saapuu kylään rakas paikallisvastus HIFK.

Viime kaudella sijoille seitsemän ja kahdeksan päätyneet helsinkiläisjoukkueet, kohtasivat jo tiistaina Suomen Cupin neljännesvälierässä, silloin HIFK oli terävämpi maalein 34-27 (16-18) ja marssi jatkoon, pitkälti erinomaisen toisen jakson ansiosta.

– Porukasta löytyy revanssihenkeä ja taistelemme varmasti kovaa koko kuusikymmentä minuuttia. Koko joukkue on tällä kaudella vuotta viisaampi ja rutinoituneempi. Tavoitteena meillä on play-offsit, siitä emme lähde tinkimään. Etenkin tasaisissa peleissä odotan Valdar Noodlalta johtajuutta ja hän pystyykin omalla rutinoituneella perustasollaan kantamaan joukkuetta vaikeina hetkinä, Lindström pohtii.

Muutama kokoonpanomuutos lauttasaarelaisilla nähtäneen lauantaina.

– Cupin pelissä meiltä puuttui muutama mies, mutta he ovat mitä luultavimmin pelikunnossa lauantaina.

HIFK aloittaa jo 60. kautensa käsipallon miesten SM-sarjassa, se olisi päävalmentaja Sami Hämäläisen mukaan mieluista aloittaa voitolla.

– Tottakai sarja-avaus on älyttömän tärkeä, mutta ei sitä saa liikaa korostaa. Aktiivisesti ja röyhkeästi lähdemme kuitenkin Pirkkolaan taistelemaan pisteistä.

Tiistain Cup-ottelussa Hämäläinen pääsi tutustumaan vastustajaan.

-Ottelu ratkesi siihen, kun saimme tiivistettyä puolustuspäätä ja eliminoitua Dickenin vahvuudet. Hyökkäyksessä taas meiltä löytyi ratkaisijoita laajemmalta rintamalta kuin vastustajalla. Sarja tulee kuitenkin olemaan äärimmäisen tasainen eikä koko kautena ole yhtäkään helppoa peliä luvassa. Dicken on hyvä ryhmä, Hämäläinen korostaa.

Seura on asettanut tavoitteita kaudelle, mutta ne pidetään vielä joukkueen sisällä.

– Turha tässä on lähteä sen enempää huutelemaan, katsotaan sitten runkosarjan jälkeen miten olemme omassa työssämme onnistuneet. HIFK herättää tunteita kaikissa ja kaikkialla. Pyrimme varmasti tekemään kaikkemme, jotta voimme kantaa seuran värejä rinta rottingilla.

Maalintekijät Cupin neljännesvälierässä HIFK-Dicken, tiistaina 13.9.
HIFK: Sten Toomla 8, Tomi Siven 7, Mika Siven 6, Andrej Orel 4, Harri Pitkänen 3, Tom Lindström 3, Johannes Bargum 2, Oskar Köhler 1

Dicken: Filip Ahlgren 10 Valdar Noodla 4, Ben Weber 4, Thimmy Thor 3, Anton Remy 3, Joachim Björnström 1, Jukka Kamula 1, Thomas Hollfast 1,

Avauskierroksen kaikki ottelut:
16.9. 19:00 Atlas – BK-46, Myyrmäen Urheilutalo
17.9. 16:00 Cocks – SIF, Riihimäen Urheilutalo
17.9. 18:30 Dicken – HIFK, Pirkkolan Palloiluhalli
18.9. 18:00 Akilles – ÅIFK, Porvoon Urheiluhalli

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk