Cocks karkasi BK-46:lta jo alussa

Cocksin ja BK-46:n välinen ylemmän jatkosarjan päätösottelu ratkesi käytännössä hyvin nopeasti isäntien paineltua karkumatkalle ja sitä myötä voittoon.

Cocks otti tahtipuikon haltuunsa heti alusta alkaen ja avausjakson edettyä hiukan yli puolen välin taululla olivat murskaavat numerot 14-3. BK pääsi tämän jälkeen hiukan peliin mukaan, eikä ero enää ennen taukoa kasvanut – tosin ei kutistunutkaan.

Kymmentä maalia lähemmäs BK ei päässyt tauon jälkeenkään ja Cocks alkoi päinvastoin vähitellen vain lisätä johtoaan. Loppusummerin soidessa eroa oli kertynyt jo lähes 20 maalia Cocksin eduksi.

Cocks – BK-46 43-25 (22-11)

Lisää ottelusta ja tilastot tulossa.

Cocks ja BK-46 päättävät jatkosarjavaiheen

SM-liigan alempi jatkosarja saatiin päätökseen jo viikonloppuna ja tiistaina päättyy myös ylempi jatkosaraja Cocksin ja BK-46:n kohtaamiseen.

Kumpikin joukkue on jo varmistanut suoran välieräpaikkansa ja pääsee hiomaan kuvioitaan toistamiseen keskinäisessä koitoksessa. Viikko sitten Karjaalla Cocksin vahva alku ratkaisi ja pisteet matkasivat Riihimäelle.

– Emme oikein uskoneet itseemme ensimmäisen vartin aikana ja sen jälkeen oli liian myöhäistä. Ottelullahan ei ollut sijoitusten kannalta merkitystä ja sen takia halusimme lähteä peliin nauttimaan käsipallosta kuitenkin alkamatta leikkiä, BK:n Oscar Kihlstedt mietti edellisottelua Västra Nylandissa.

Nyt edessä on siis toinen kohtaaminen ja sen jälkeen alkaa välierävastustajien odottelu.

Ottelu Riihimäen Palloiluhallissa alkaa tiistaina kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Dicken otti revanssin Atlas Vantaasta

Dicken päätti SM-liigan ylemmän jatkosarjan voittoon kuitattuaan sunnuntaina Atlas Vantaalle kärsimänsä vierastappion selkeällä kotivoitolla.

Dicken hallitsi hienokseltaan jo alkuminuutteja ja repäisy lukemista 5-4 numeroihin 11-4 antoi jo viitteitä ottelun kulusta. Tauolle mentiin Dickenin johtaessa samalla erolla eli seitsemällä maalilla.

Tauon jälkeen ero kasvoi nopeasti jo kymmeneen osumaan ja parhaimmillaan Dicken johti jo 13 maalilla. Lopussa Atlas pääsi hiukan kaventamaan eroa, mutta Dickenillä ei ollut vaikeuksia pitää kiinni voitostaan.

Dicken-luotsi Björn Monnberg kiteytti kamppailun lyhyesti.

– Hyvä lopetus ylemmälle loppusarjalle, Monnberg tiivisti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Dickenin Johan Gripenberg ei myöskään turhia maalaillut.

– Tehtiin mitä suunniteltiin ja se riitti voittoon, Gripenberg kiteytti.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio käänsi katseet jo tulevaan.

– Nyt on runkosarja ja loppusarja pelattu loppuun ja keskittyminen seuraavassa vaiheessa.

Dicken – Atlas Vantaa 30-21 (14-7)

Maalintekijät
Dicken: Johan Gripenberg 6, Oskar Monnberg 5, Joacim Broman 5, Markus Seppälä 3, Robin Granlund 3, Tadas Stankevicius 2, Valdar Noodla 2, Benny Broman 2, Gusten Montonen 1, Jukka Kamula 1
Atlas Vantaa: Jasse Kettunen 5, Samuli Vihavainen 4, Tapio Laitinen 4, Kenneth Åstrand 3, Gheorghe Safronii 3, Sebastian Säkkinen 1, Heikki Laitinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johan Gripenberg Dicken 3
Patrik Roslander Dicken 2
Gheorghe Safronii Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Gusten Montonen 1 x 2 min, Jukka Kamula 1 x 2 min, Oskar Monnberg 2 x 2 min,Tadas Stankevicius 1 x 2 min
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Jasse Kettunen 1 x 2 min, Milos Maksimovic 1 x 2 min, Samuli Vihavainen 1 x 2 min, Tapio Laitinen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 207

Dicken ja Atlas Vantaa hakevat pudotuspelivirettä

Dicken ja Atlas Vantaa pelaavat kunniasta sunnuntaina kaksikon osalta runkosarjan päättävässä SM-Liigan ottelussa.

Molempien joukkueiden kohtalona on pelata puolivälierissä, Dicken HIFK:ta ja Atlas Vantaa GrIFK:ta vastaan.

Toki pelissä tulee olevan myös muita panoksia, nimittäin kalavelkojen maksamisia, kun Dicken kävi pari viikkoa sitten häviämässä Atlakselle todella nihkeän esityksen jälkeen. Lauttasaarelaiset haluavat taatusti korjata voimasuhteen, ja tosissaan pelata voitosta sunnuntaina.

Ottelun voittaja vie mukanaan myös momentumin ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin, ja sekin huomioiden voitto sunnuntaina antaisi hieman levollisemman tunnelman aloittaa tosipelit.

Ottelu alkaa sunnuntaina Pirkkolassa kello 18.45.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

GrIFK:n kotitaika HIFK:ta vastaan pitää

HIFK ei ole koskaan hakenut täyttä pistepottia Luolasta eikä niin käynyt tälläkään kertaa, kun joukkueet kohtasivat alemman jatkosarjan päätöskierroksen ottelussa. GrIFK oli kotonaan vahvempi 30-26 (16-15)-numeroin.

GrIFK aloitti väkevästi nousten heti muutaman maalin karkumatkalle, mutta HIFK nousi jakson puolivälissä maalin päähän. GrIFK painoi kuitenkin vahvasti kasvattaen eron jo neljään, mutta HIFK:n vahva loppu toi sen maalin päähän tauon koittaessa.

Toinen jakso sujui GrIFK:n hienoisessa hallinnassa aina jakson puoliväliin saakka, kunnes se iski lopullisen ratkaisun ottelulle. Grani mätti viisi maalia putkeen ja ero oli kasvanut jos seitsemään eikä HIFK siitä enää noussut voittotaisteluun hyvästä loppukiristä huolimatta.

GrIFK-käskijä Mikko Koskuen mukaan ottelun panoksettomuus näkyi kentällä.

– Temmoltaan aika verkkainen peli kauttaaltaan. Huomasi, ettei panosta  juurikaan ole pelissä. Pidettiin aika vaihtorulettia päällä koko ajan. Meille hyvä valmistautuminen puolivälieriin kuitenkin.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin mukaan katseet oli kiinnitetty jo kohti tulevia otteluita.

– Tämä ottelu oli valmistelua seuraavaa peliä varten. Tehtiin hieman muutoksia ja kokeiltiin uusia asioita. Jotkut asiat onnistuivat ja jotkut hieman epäonnistuivat Olisimme kyllä voineet pelata hieman paremmin tänään, mutta ihan ok.

Ottelun parhaana palkittu Patrik Johansson oli tyytyväinen sekä pisteisiin että esitykseen.

– Kaksi pistettä. Saatiin ihan hyvä valmistelu puolivälierää varten. Ihan ok ottelu tänään, ei sen enempää. Voidaan parantaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. 30 tehtyä maalia on hyväksytty suoritus.

GrIFK-HIFK 30-26 (16-15)

Maalintekijät
GrIFK: Patrik Johanson 7, Peik Sjöblom 6, Jasper Hellberg 4, Wilhelm Hammarberg 4, Richard Sundberg 3, Fredrik Forss 2, Benjamin Olsson 1, Alexander Lång 1, Niclas Laurent 1, Miro Koljonen 1

HIFK: Nikola Zujic 6, Kristian Jansson 4, Niclas Ahlgren 4, Roman Protcenko 3, Oscar Udd 2, Olli Tamminen 2, Johannes Bargum 2, Vili Mattila 1, Tom Lindström 1, Christoffer Eneberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Patrik Johanson GrIFK 3
Peik Sjöblom GrIFK 2
Kristian Jansson HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min
HIFK: Christoffer Eneberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Teemu Kaulio

Yleisöä: 142

SIF niukkaan voittoon ÅIFK:sta

SIF harjasi ÅIFK:ta vastaan pelatut keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella 4-0. Joukkueet päättivät alemman jatkosarjan keskinäiseen kohtaamiseen ja SIF oli tällä kertaa vahvempi 33-32 (16-12).

Kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa sen kummoisempaa panosta, mutta SIF oli voittanut joukkueiden kauden kolme edelliskohtaamista varsin selvin numeroin. Tällä kertaa nähtiin kuitenkin tiukempi taistelu pisteistä, joka ratkesi vasta viime hetkillä.

SIF oli ensimmäisellä puoliajalla lievästi niskan päällä, mutta onnistui vasta jälkimmäisellä puoliskolla tekemään itselleen hieman hengitystilaa neljällä peräkkäisellä maalilla. Lopulta tuo rykäisi riitti viemään SIF:n myös tauolle neljän maalin johdossa.

Toisen puoliajan alku meni putkissa, kun ensin ÅIFK latoi kolme maalia, jonka jälkeen SIF vastasi samalla mitalla. Hieman myöheemmin oli taas ÅIFK:n vuoro iskeä neljä maalia peräkkäin nousten kotijoukkueen rinnalle. ÅIFK nousi myös johtoon toisen jakson puolivälin jälkeen ja oli vielä voitossa kiinni kaksi minuuttia ennen loppua. Ardo Punan kaksi maalia kuitenkin nostivat SIF:n voittoon.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagmanin mukaan joukkueen fokus ei ollut ottelussa.

– Ei mikään loppuhuipennus, ajatukset olivat jossain muualla, mutta hyvä että pystyimme voittamaan.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimin mukaan panoksettomuus näkyi ottelussa.

– Ottelussa ei panosta ja peli oli sen mukainen. Tehtiin hyvin töitä pienellä porukalla paljon poissaoloja. SIF ratkaisi viimeisessä hyökkäyksessä.

SIF:n tehotykki Puna oli iloinen, että kausi päättyi voittoon.

– Tärkeää, että voitettiin viimeinen peli, sekä joukkueelle että yleisölle.

SIF-ÅIFK 33-32 (16-12)

Maalintekijät
SIF: Ardo Puna 10, Ott Varik 5, Sten Maasalu 5, Taavi Tibar 4, Gustav Svanbäck 3, Vincent Voutilainen 2, Atte Marjamäki 2, Jan Hagman 2

ÅIFK: Andreas Nyström 13, Christoffer Sjöblom 4, Isak Lehvonen 4, Alexander Nysten 3, Niklas Manderoos 3, Santeri Maijala 3, Kalle Kankaanpää 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna SIF 3
Andreas Nyström ÅIFK 2
Taavi Tibar SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Atte Marjamäki 1 x 2 min, Vincent Voutilainen 1 x 2 min
ÅIFK: Christoffer Sjöblom 1 x 2 min, Isak Lehvonen 2 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 241