BK-46 kaatoi Dickenin

BK-46 otti ison askeleen kohti välieräpaikkaa voittamalla vieraskentällä Dickenin 30-28 (12-13).

Joukkueet taistelevat tiukasti ylemmän jatkosarjan kakkospaikasta ja BK-46 otti siihen vahvan kiinnityksen voitollaan. Ero Dickeniin kasvoi kolmeen pisteeseen. Ottelu oli tasainen, kuten odottaa saattoikin. BK-46 aloitti ottelun terävämmin ja käväisi kolmen maalin johdossa, mutta Dicken sai hyvän otteen ensimmäisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla ja puristi rinnalle sekä ohi.

Toisen jakson alkuun Dicken repäisi kolmen maalin johdon, mutta BK-46 vastasi heti samalla mitalle nousten tasoihin. Sen jälkeen joukkueet heittivät vuorotellen maaleja aina viimeiselle neliminuuttiselle saakka, kunnes BK-46 sai kolme peräkkäistä maalia ja nousi kahden maalin johtoon. Dicken pääsi vielä maalin päähän, mutta BK kuittasi lopulta tärkeät pisteet.

BK-46:n käskijä Mikael Källmann oli iloinen joukkueensa taisteluvoitosta.

– Loistava alku meiltä, jonka jälkeen Dicken tuli rinnalle ja ohi, mutta taisteltiin ja oltiin aggressiivisia ja onnistuttiin kääntämään peli, hieno suoritus joukkueelta.

Dicken-luotsi Björn Monnberg kaipasi omiltaan parempaa puolustuspelaamista.

– Päästettiin liikaa maaleja toisella jaksolla, BK pääsi liian helposti heittopaikkoihin tänään

Ottelun parhaana palkittu Dickenin Max Granlund yhtyi päävalmentajansa näkemykseen ottelusta.

– Ei oltu tarpeeksi teräviä tänään puolustuksessa, ja agressiivinen ensikontakti, josta puhuimme ennen peliä, jäi tänään puuttumaan. Hyvä taistelu kuitenkin

Dicken-BK-46 28-30 (13-12)

Maalintekijät
Dicken: Max Granlund 9, Benny Broman 6, Tadas Stankevicius 4, Anton Rémy 3, Joacim Broman 3, Valdar Noodla 1, Johan Gripenberg 1, Robin Granlund 1

BK-46: Maksym Biegal 9, Andreas Rönnberg 7, Topias Laine 7, Alex Lignell 2, Benjamin Helander 2, Kenneth Dahlberg 2, Oscar Kihlstedt 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Max Granlund Dicken 3
Maksym Biegal BK-46 2
Bogdan Klepa BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Robin Granlund 1 x 2 min, Tadas Stankevicius 1 x 2 min, Teemu Hertola 2 x 2 min
BK-46: Andreas Rönnberg 1 x 2 min, Maksym Biegal 2 x 2 min, Victor Westerlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Miro Korja

Yleisöä: 191

HIFK haki tärkeän voiton Siuntiosta

HIFK avasi alemman jatkosarjan isolla voitolla kaadettuaan vieraskentällä SIF:n 29-27 (12-14).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen. HIFK vei ottelun alkua, mutta kuski vaihtui puolivälissä, kun SIF sai otetta pelistä ja nousi kolmen maalin takaa johtoon. Tauolle mentiinkin SIF:n kahden maalin johdossa.

HIFK tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja nousi heti takaisin johtoon Niclas Ahlgrenin vahvalla maalivireellä. Jakso eteni jälleen puoleen väliin saakka HIFK:n johdolla, mutta SIF nousi jälkimmäisellä puoliskolla taas johtoon. Lopussa HIFK oli kuitenkin vahvempi ja onnistui hyödyntämään paikkansa ottamalla tärkeän voiton.

Voitolla HIFK tukevoitti asemiaan alemman jatkosarjan kakkosena ja nousi ÅIFK:lle hävinneen GrIFK:n kantaan. SIF:lla on nyt kolme pistettä eroa helsinkiläisiin eikä sillä ole enää varaa pistemenetyksiin mieliäkseen puolivälieriin.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman harmitteli niukkaa tappiota.

– Harmittaa, meillä oli kokonaisuutena hyvä ensimmäinen puoliaika. Pienet marginaalit ratkaisivat tänään ja IFK:lla oli ehkä hieman parempi meno. IFK:n maalivahti (Cristou) poimi rankkarin ratkaisevassa kohdassa ja Protcenkolla oli loistava päivä.

HIFK:n valmentaja Rotislav Grinishin iloitsi tärkeistä pisteistä.

– Tiesimme, että tämä oli ratkaiseva ottelu molemmille joukkueille. Olimme valmistautuneet hyvin, mutta koko ottelua emme pysyneet suunnittelussa. Olemme iloisia voitosta, näissä otteluissa se on ainoa joka merkitsee.

Ottelun parhaana palkittu Roman Protcenko löysi joukkueen pelistä myös parannettavaa voitosta huolimatta.

– Aloitimme ottelun hyvin, mutta 15 minuutin jälkeen peli jostain syystä hyytyi. Toiselle puoliajalle saimme peliin taas kuntoon. Ottelu oli kova ja tasainen ja Siuntio tarjosi kovan vastuksen.

SIF-HIFK 27-29 (14-12)

Maalintekijät
SIF: Ott Varik 10, Carl Weurlander 4, Gustav Svanbäck 4, Sten Maasalu 4, Vincent Voutilainen 2, Jan Hagman 2, Atte Marjamäki 1

HIFK: Roman Protcenko 8, Niclas Ahlgren 6, Christoffer Eneberg 5, Nikola Zujic 3, Kristian Jansson 3, Oscar Udd 2, Vili Mattila 1, Tom Lindström 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roman Protcenko HIFK 3
Ott Varik SIF 2
Rony Leven SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Carl Weurlander 1 x 2 min, Edvin Voutilainen 1 x 2 min, Vincent Voutilainen  1 x 2 min
HIFK: Kristian Jansson 1 x 2 min, Roman Protcenko  1 x 2 min

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Helander

Yleisöä: 117

ÅIFK yllätti GrIFK:n

ÅIFK avasi alemman jatkosarjan hienosti, kun se voitti jatkosarjaan kärkijoukkueena lähteneen GrIFK:n kotikentällään 28-26 (14-12).

ÅIFK oli hävinnyt kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista selvin numeroin, mutta kolmas kerta toden sanoi turkulaisille, vaikka alku näytti kotijoukkueen kannalta huonolta. Grani siirtyi johtoon 3-0 kunnes ÅIFK pääsi peliin mukaan. ÅIFK:lla oli vahva puoliajan loppu ja Andreas Nyström hivuttautui maaleillaan koko ajan lähemmäs 1300 SM-liigamaalin rajaa.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. ÅIFK pystyi pitämään ensimmäisellä puoliajalla hankkimansa kahden maalin johdon ja käväisi parhaimmillaan neljän maalin johtoasemassa. GrIFK ei kuitenkaan luovuttanut tärkeitä pisteitä taistelutta, vaan oli koko ajan kannassa kiinni. Voitto näytti lipsahtavan jo ÅIFK:n käsistä, kun se menetti neljän maalin johtonsa, kun Grani takoi 4,5 minuuttiin viisi maalia ja nousi johtoon. Nyströmin 1300 SM-liigamaali tuli tärkeään paikkaan, kun toi ÅIFK:n tasoihin ja lopulta nosti joukkueen johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua. ÅIFK:n loppukiri oli vahva, sillä turkulaiset tekivät ottelun kolme viimeistä maalia.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimi iloitsi, että joukkue pystyi puristamaan lopulta voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen.

– Oli tiukka peli, mutta lopussa kuitenkin voitto meille. Meillä oli kuusi kertaa mahdollisuus ottaa peli, mutta pallot eivät mennyt sisään. Heillä oli paljon pelaajia poissa, kuten meilläkin. Iso voitto meille henkisesti ja tuli vihdoin hyvästä pelistä taisteluvoitto.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue harmitteli joukkueen poissaoloja.

– Tänään puuttui kentällinen runkopelaajia ja se näkyi ikävä kyllä molemmissa päissä kenttää. Lisäksi teimme liikaa helppoja virheitä, varsinkin hyökkäyksessä. Toki täytyy antaa tunnustusta vastustajalle, Åbo pelasi hyvän ottelun.

Nyström oli innoissaan voitosta.

– Tiesimme, että GrIFK ei ole pelannut hyvin viime aikoina. Heillä on useampi pelaaja poissa, joten menemme mukaan alusta ja teemme hyvän pelin. Oli tärkeä joukkuevoitto. Tästä jatkamme ottamalla pisteitä muilta, kiusataksemme.

ÅIFK-GrIFK 28-26 (14-12)

Maalintekijät
ÅIFK: Andreas Nyström 8, Christoffer Sjöblom 5, Alexander Nysten 5, Oscar Berglund 4, Niklas Manderoos 3, Isak Lehvonen 3

GrIFK: Sami Silfver 6, Fredrik Forss 5, Wilhelm Hammarberg 4, Peik Sjöblom 3, Patrik Lång 2, Jasper Hellberg 2, Erik Åkermarck 1, Benjamin Olsson 1, Alexander Lång 1, Paavo Brummer 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Andreas Nyström ÅIFK 3
Fredrik Forss GrIFK 2
Mirsad Tursonovic ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Isak Lehvonen 1 x 2 min, Niklas Manderoos 1 x 2 min
GrIFK: Alexander Lång 2 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min, Jasper Hellberg 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 51

Dicken ja BK-46 avaavat ylemmän jatkosarjan

SM-liigan ylempi jatkosarja alkaa heti melkoisella makupalalla, kun runkosarjan kakkonen ja kolmonen Dicken ja BK-46 kohtaavat Pirkkolassa.

Kauaa eivät lauttasaarelaiset ehdi juhlia keskiviikon tasuria ylivoimaista Cocksia vastaan, sillä lauantaina tiukimmin sarjan kakkospaikasta kamppaileva BK-46 tulee Pirkkolaan vierailemaan. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti, Ennen Liigakautta Dicken nuiji Mikael Källmanin suojatit maan rakoon Cupin toisen kierroksen ottelussa lukemin 37-22. Seuraava keskinäinen oli niin ikään Pirkkolassa lokakuun puolessa välissä, ja silloinkin lauttasaarelaiset olivat parempia tiukassa ottelussa, 34-30. Tammikuun lopussa oli sitten BK:n vuoro voittaa kotonaan, maalin erolla viimeisten sekuntien osumalla lukemin 33-32.

Odotettavissa on erittäin tiukka ottelu, josta ei vauhtia tule puuttumaan, molemmat joukkueet tykkäävät nopeista vastahyökkäyksistä, ja näin ollen maalivahtipelikin nousee erittäin tärkeään asemaan, nopeita hyökkäyksiä kun on helpompi aloittaa torjutun heiton jälkeen. Molemmilla joukkueilla on melko laaja pelaajisto, eikä taso laske vaihtojenkaan johdosta.

Molemmat joukkueet osoittivat keskitalven vahvuutensa edellisellä, runkosarjan viimeisellä kierroksella, kun Dicken venyi tasapeliin ylivoimaista Cocksia vastaan, vieläpä vieraskentällä. BK puolestaan koulutti GrIFK:ta Kauniaisten luolassa 23-36 lukemin, joten kuntopuntaritkin ovat joukkueiden kesken tasoissa.

BK:n päävalmentaja Mikael Källman odottaa jo vesi kielellä jatkosarjan avausta.

– Todella iso ottelu heti alkuun. Tähtäämme sijoittumiseen kahden parhaan joukkoon ja suoraan välieräpaikkaan. Ei puolivälierätkään mikään katastrofi ole, mutta suoraan välieriin pääsy antaa joukkueella aikaa harjoitella kovaa ja tähdätä kuntohuippu ratkaisuvaiheeseen. Siksi lauantain Dicken-ottelu on huipputärkeä, Källman sanoi Västra Nylandille.

– Se tulee nyt hyvin nopeasti ja saa nähdä kumpi joukkue on palautunut paremmin. Dicken sai varmasti tehdä lujasti töitä Riihimäellä, kun me pääsimme vähän helpommalla, Källman viittasi keskiviikon otteluihin.

Dickenin kokenut Benny Broman metsästää jatkosarjassa peräti 1800 SM-liigamaalin rajaa, joka on enää kymmenen osuman päässä.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

SIF ja HIFK avaavat jatkosarjan tärkeällä ottelulla

Alemman jatkosarjan avauskierroksella pelataan todella tärkeä kamppailu SIF:n isännöidessä lauantaina HIFK:ta.

GrIFK on alemmassa jatkosarjassa lähtöpisteiden osalta selvästi ykkösenä ja ÅIFK puolestaan selvästi viimeisenä. Lähtökohtaisesti pisteen erolla toisiinsa nähden jatkosarjaan lähtevät SIF ja HIFK taistelevatkin kiivaimmin viimeisestä puolivälieräpaikasta.

Siuntiossa asetelmat ovat hyvin tiedossa ja pisteen edellä olevan HIFK:n kimppuun lähdetään ennen kaikkea tulos mielessä.

– Ei tässä nyt ihan kyse ole voitosta tai kaiken menettämisestä, mutta ei se kovin kaukanakaan ole. Joka tapauksessa edessä on kauden tähän saakka tärkein ottelu, SIF-luotsi Kaj Hagman kuvaili Västra Nylandille.

Pieni lisäporkkana lauantaina on tarjolla HIFK:n Niclas Ahlgrenille, jolla on matkaa 700 SM-liigamaalin rajan saavuttamiseen enää yhdeksän maalin verran.

Ottelu Folksam Arenalla alkaa lauantaina kello 16.00.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

ÅIFK saa GrIFK:n vieraakseen

Alemman jatkosarjan avaus Turussa nähdään lauantaina, kun ÅIFK saa vieraakseen kaimaseura GrIFK:n Kauniaisista.

Grani lähtee alempaan jatkosarjaan kärkipaikalta yhtä vaille maksimipisteillä (11). Käytännössä Grani kamppailee puolivälieräpaikoista HIFK:n, joka hengittää neljä pistettä perässä, sekä viiden pisteen päässä olevan SIF:n kanssa.

ÅIFK lähtee pitkältä takamatkalta nollilta, ja tehtävä lienee vain muiden kiusaaminen. Kiusanteko alkaa lauantaina sarjan avauskierroksella Grania vastaan.

Suosikista ei ole kuitenkaan epäselvyyttä sen enempää runkosarjan kuin keskinäisten kohtaamistenkaan perusteella. Kauden avauksessa Kauniaisissa Grani jyräsi ÅIFK:n yli maalein 42-15. Joulukuussa Turussa oli hiukan tasaisempaa, mutta Grani vei silloinkin pisteet selvästi lukemin 19-30.

Oman mausteensa otteluun tuo ÅIFK:n Andreas Nyströmin tasaluvun metsästys. Nyströmillä on matkaa komeaan 1300 SM-liigamaalin rajaan vain seitsemän osumaa. Olli Tammiselta puuttuu viisi maalia 200 SM-liigamaalista ja Granin Fredrik Forssilta puolestaan 12 maalia 400 maalista.

Ottelu Samppalinnassa alkaa lauantaina kello 14:00.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.